Med kärlek till skandinavisk design, nordisk natur och svenska traditioner vill Sagaform skapa klassiska produkter som aldrig går ur tiden. Detaljer man gärna ger bort, men som man helst behåller själv. I vår- och sommarkollektionen 2021 är fokus på att hitta stunder tillsammans. 

Att bejaka och ta vara på traditioner är djupt rotat i Sagaforms DNA. Precis som att användningsbarheten och funktionen är lika viktig som snygg design. Produkter som tillför mer än vad de kostar och som man kan ha år efter år.


– Inget är så viktigt för oss som att en produkt ska hålla över tid och bli central i varje hem. Vi finner stor inspiration i den nordiska naturen både vad gäller färgskala och material. Till exempel väljer vi gärna basmaterial som glas, bambu, keramik, trä och sten som alla är stilsäkra och hållbara material och som med tiden blir snyggare och snyggare, förklarar Beatrice Lindgren, koncept- och designchef på Sagaform AB.

Flera faktorer påverkar vad som blir en trend och om den etableras. Inte minst rådande situationer i omvärlden. Pandemin har fått människor att blicka inåt och hemåt, värna om sitt och de sina. Man har hittat nya vägar till att ses och umgås. Frågar man Sagaform är utomhuslivet här för att stanna, det är också här som man valt att utveckla sina nyheter för vår- och sommarkollektionen 2021.


– I tider som dessa ses vi utomhus, vi samlas runt lägerelden, på altanen, i trädgården eller på stranden. Det är också där vår nya picknickserie passar perfekt. Den har inspiration av klassisk kristall och är extra hållbar för stötar och oförsiktighet, säger Beatrice Lindgren.

Sagaforms sortiment är uppdelat i tre kategorier – dekorationer, kök och utomhusliv, alla med skandinavisk design och en tydlig funktion i centrum. Sagaform är mer än bara yta, det finns alltid en extra tanke, ett djup, kring alla produkter man tar fram. Här är en vas mer än en vas. Produkter som är enkla att tycka om och enkla att ge bort.

Här hittar du nyheter från Sagaform.

Ni hittar alla bilder på New Wave Group - Image Bank (nwgmedia.com) samt mynewsdesk.com/sagaform

Sagaform SS2021